Bestuursrecht

Bestuursrecht

Het kantoor kan u vertegenwoordigen in zaken welke te maken hebben met de overheid:

•    Bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de sociale zekerheidswetgeving (waaronder AOW, aanvulling AOW, AIO, aanvulling AIO, Participatiewet/Wet Werk en Bijstand, Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw uitkering en/of aanvulling op de uitkering ten onrechte wordt ingetrokken of gekort. U heeft dan te maken met de Sociale Verzekeringsbank of de gemeente

•    Bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van urgentieverklaringen

•    Bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van dwangsombesluiten en bestuurlijke boetes ingevolge de Huisvestingswet en de Huisvestingsverordening. U heeft bijvoorbeeld uw woning zonder huisvestingsvergunning of zonder onttrekkingsvergunning verhuurd of aan de woonruimtevoorraad onttrokken waardoor een hoge bestuurlijke boete dreigt. Voorafgaand is het zeker zinvol een zienswijze tegen de aankondiging van de boete in te dienen waardoor de gemeente alsnog af kan zien van het opleggen van een boete.  Maar ook indien een boete daadwerkelijk is opgelegd kan een bezwaar- en beroepsprocedure leiden tot verlaging van de boete of zelfs te niet doen.
Het kantoor kan u in alle fasen bijstaan.

Let u altijd op de bezwaar- of beroepstermijn! Deze is doorgaans 6 weken na dagtekening van het besluit of dagtekening van de beslissing op bezwaar.

Gratis intakegesprek

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek over bestuursrecht.

Contactgegevens

VANOM Advocatenkantoor
Surinameplein 124
3e verdieping, Unit 320
1058 GV  Amsterdam

Alternatieve spreeklocatie:
Noordhollandstraat 71
1081 AS Amsterdam Buitenveldert

T: 020 - 2374715
F: 020 - 2374716
M: 06 - 54973641
E: info@vanom.nl

Het kantoor is op werkdagen bereikbaar van 9.30 uur tot 17.00 uur en mobiel van 9.00 uur tot 22.00 uur.

Over VANOM

Door de toegankelijkheid voor cliënten is de advocaat direct aanspreekbaar of kan op korte termijn geheel kosteloos een eerste afspraak op het kantooradres, de spreeklocatie in Amsterdam Buitenveldert, bij u thuis of bij u op kantoor worden gemaakt.

De advocaat heeft een meer dan ruime ervaring op zijn rechtsgebieden en hecht waarde aan een zorgvuldige aanpak bij zijn dienstverlening.

 

Informatie

© 2021 VANOM Advocatenkantoor | powered by Blüm

Search